Fotballøvelser for 13-åringer: Gøyale og effektive treninger med kjegler, pasninger og XXL fotball

Når det kommer til å trene fotball ferdigheter hos 13-åringer, er det viktig å skape en morsom og engasjerende aktivitet. Ved å inkludere elementer som kjegler, pasninger og XXL fotball, kan trenerne hjelpe spillerne med å forbedre teknikken sin samtidig som de har det gøy.

Fotballøvelser med kjegler

Kjegler er et fantastisk verktøy for å utvikle både dribling og smidighet. En flott øvelse er å sette opp en bane med kjegler der spillerne må dribble ballen gjennom en rekke hindringer. Dette bidrar til å forbedre ballkontrollen, samtidig som spillerne får trening i retningsforandringer og evnen til å manøvrere rundt motspillere.

Fotballøvelser pasninger

Pasninger er en avgjørende del av fotballspillet, og det er viktig å trene på dette aspektet i øktene med 13-åringer. En morsom øvelse er å sette opp et pasningsstafettspill der spillerne må sende ballen mellom kjegler til hverandre. Dette vil forbedre presisjonen i pasningene og hjelpe spillerne med å jobbe sammen som et lag.

XXL fotball

XXL fotball er en spennende måte å øke spillerens utfordringer og ferdigheter på. Ved å bruke en ekstra stor fotball, blir det vanskeligere å kontrollere ballen, og spillerne må jobbe ekstra hardt for å forutse og reagere på ballens bevegelser. Dette bidrar til å styrke motoriske ferdigheter og evnen til å tilpasse seg uventede situasjoner på banen.

Skap variasjon og inkluder konkurranser

For å holde interessen og motivasjonen oppe, er det viktig å skape varierte treninger og inkludere konkurranser. Dette kan gjøres ved å sette opp smålagsspill der spillerne kan konkurrere mot hverandre i ulike situasjoner. Konkurransene kan fokusere på ballkontroll, pasningspresisjon eller scoring.

Morsomme fotballøvelser for barn på 13 år

Når man jobber med 13-åringer, er det viktig å huske at de fortsatt er barn og at trening skal være moro. Inkluder derfor gjerne lekpregete øvelser som hinderløyper, relevante øvelser med musikk eller andre aktiviteter som får spillerne til å le og ha det gøy samtidig som de utvikler seg som fotballspillere.

Oppsummering

Fotballtrening for 13-åringer bør være både morsomt og utfordrende. Ved å inkludere elementer som kjegler, pasninger og XXL fotball, kan trenerne skape engasjerende øvelser som bidrar til å forbedre teknikken og samarbeidsevnen til spillerne. Være kreativ, skap variasjon og inkluder konkurranser for å opprettholde motivasjonen gjennom treningene. Husk at det viktigste er at spillerne har det gøy og samtidig utvikler seg som fotballspillere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke fotballøvelser passer for barn på 13 år?

Fotballøvelser som fokuserer på teknikk, pasninger og samspill er passende for barn på 13 år. Det er også viktig å inkludere morsomme øvelser for å opprettholde motivasjonen.

Hva er noen morsomme fotballøvelser for barn?

Noen morsomme fotballøvelser for barn inkluderer hinderløype med ball, stafettløp med ballstyring og kamp med begrensede berøringer.

Hvordan kan jeg trene fotballøvelser med kjegler?

Du kan trene fotballøvelser med kjegler ved å sette opp kjegler som markører for retningsendringer, driblinger eller avstandstesting. Kjegler kan også brukes til å markere målstørrelse eller omsluttende områder under spilløvelser.

Hvilke fotballøvelser fokuserer på pasninger?

Fotballøvelser som pasningsrektangel, tverrpasningsøvelser, og pasningsøvelser med to mål er gode for å forbedre pasningsevner. Disse øvelsene fokuserer på nøyaktighet, hastighet og lese motstanderens bevegelser.

Hva er XXL fotball?

XXL fotball er en større variant av fotball som spilles med en forstørret ball og et større mål. Denne formen for fotball tilbyr ekstra utfordringer og moro for spillere i alle aldre og ferdighetsnivåer.

Artiklen Fotballøvelser for 13-åringer: Gøyale og effektive treninger med kjegler, pasninger og XXL fotball har i gennemsnit fået 4.4 stjerner baseret på 24 anmeldelser